PENGHANTARAN PERCUMA UNTUK PEMBELIAN RM1000 KE ATAS

Testimoni & FAQ Green Aard : Boleh makan GreenAard kalau ambil pil perancang?

Posted on September 15 2015


Selain dari soalan tentang masalah thyroid, period and G6PD, ramai jugak yang tanya boleh ke ambik GreenAard kalau dalam masa yang sama makan pil perancang.
Sebenarnya, birth control pills tak contribute kepada turun naiknya berat badan pun, tapi boleh bagi side effect.
Bidaah je semua tu yang kata kalau ambik birth control takleh ambik weight loss pill.

Actually, mencampurkan birth control pills and diet pills bunyiknya macam bahaya tapi ia takkan jadi masalah kalau kita tau apa yang kita buat.
Salah satu daripada kebimbangan ramai orang adalah samaada gabungan pil ni selamat or not.
Of cos selamat cuma kena betul caranya.
Sebab kalau salah cara, mungkin dia boleh bagi side effect atau salah satu pil akan jadi tak berkesan.

First, kena tanya dokter korang dulu.
Tanya if boleh tak ambik dua-dua pil ni.
Bukan sebab pil weight loss akan bagi masalah ada pil perancang but how your body react with gabungan pil ni nanti.

Keduanya, ambik birth control up to 3 hours after taking GreenAard.
Ini supaya boleh kurangkan interaksi elemen-elemen penting dalam kedua-kedua pil ni, thus reduce kesan sampingan.

Selain dari tu, maybe boleh consider untuk pilih birth control pills yang jumlah estrogennya rendah.
Kalau boleh kandungan estrogennya sangat sangat sangat rendah sebab estrogen kadang-kadang buatkan saiz sel lemak bertambah.
Try switch to pills yang kandungan estrogennya rendah ok?

And please minum dengan banyak!
Sebab pil perancang boleh menyebabkan water retention and bloating (kembung).
Jadi bila minum dengan banyak, it helps you to flush lebihan air dalam badan dan prevent water retention.

Lagi satu and yang paling penting adelah kawal calorie intake.
Tang ni memang semua orang tak suka.
Kalau boleh malas nak kira-kira kalori ni semua kan.
Dah ada nasi dagang depan mata, tak kuasa aku nak kira kalori bagai. Balun aje.
However untuk yang ambik birth control, nak tak nak, kalau nak kurangkan berat badan memang kena kawal calorie intake sebab birth control memang buatkan korang rasa lapar.
Kalau rasa malas nak kisah pasal kalori, takde jalan lain, korang mesti buat exercise jugak. Tak banyak, buat sikit.
Makan GreenAard 10 botol sekalipun, kalau selera bertambah (disebabkan pil perancang) maka no point makan weight loss pill.

However, GreenAard diformulakan untuk rasa kurang lapar.
Jadi, boleh cuba dulu if it works.

Apa-apa pun tanya dokter dulu.


Pin It

Recent Posts